Regelmatig komen er alarmerende berichten in de media die ons willen laten geloven dat cannabis kanker kan verergeren. Hier bijvoorbeeld een uitleg waarin gesuggereerd wordt dan cannabis kanker verergeren kan en dat het het immuunsysteem kan verzwakken. Zoals je kunt zien op dit filmpje bijvoorbeeld: https://nutritionfacts.org/video/can-cannabis-cure-cancer/ Stichting Skepsis en het KWF doen bij deze hoax ook een duit in het zakje.
Bij nader onderzoek is gebleken dat men helemaal niet kan spreken van ‘cannabis’ in deze onderzoeken. Het is een synthetisch derivaat en heeft niets maar dan ook niets met de cannabis plant te maken. De geïsoleerde stof heeft ook niet het voordeel van het “entourage-effect”, de 400 stoffen die samen met THC en CBD voor de medicinale werking zorgen. De wetenschap heeft als nadeel dat het maar 1 stofje per keer kan onderzoeken.

De onderzoeken die willen aantonen dat cannabis kanker verergert, heb ik bekeken.
Dit kun je ook zelf doen. Kijk dan onder het kopje “Methods and Materials” daar wordt genoemd bij welk pharmabedrijf de synthetische cannabinoïden ingekocht worden.
Dus geen zorgen.

.