Over  Monique Posthumus (overleden oktober 2016).

Veel mensen hebben gehoord of gelezen over Monique Postumus. Zij was voor mij de eerste nederlandse die openbaar maakte dat zij met wisselend succes cannabis gebruikte. Meestal waren het namelijk vage verhalen van buitenlanders die ik dan toch niet helemaal geloofde. Maar Monique was echt overtuigend.

Ze heeft een mooi blog en een boek nagelaten wat bol staat van informatie waarmee zij een bron van kennis is  voor mensen die in dezelfde situatie zitten. Zij kreeg de diagnose darmkanker stadium 4 met een prognose van een paar maanden zonder chemo en met chemo 2 jaar.  Monique had een zeer agressieve vorm darmkanker. Het werd 2.5 jaar dat ze overleefde.  Dat is best uniek te noemen zonder bestraling of chemo (maar wel een darmoperatie). Op een gegeven moment was ze zelfs tumorvrij en wilde weer gaan werken. Maar nadat ze minderde met de cannabis kwam de kanker weer keihard terug.

Over het verhaal van Monique hoor je vaak zeggen: zie je nou wel. Als  cannabis werkte was ze niet overleden.

Maar wat veel mensen niet weten is dat ze een darmperforatie en buikvliesontsteking kreeg, veroorzaakt door een te snel krimpende tumor! Dit schrijft ze in haar blog:

“Ik ben letterlijk DOODziek geworden omdat de cannabis zo goed is aangeslagen bij mij. Dat is gewoon pech hebben, want dat heeft niemand zien aankomen. De tumor in mijn dikke darm was erg groot. Die is gaan krimpen, zelfs verdwijnen door de cannabis maar dat heeft wel mijn darm ernstig beschadigd. Ik heb een darmperforatie gekregen, en omdat ik daar twee dagen mee heb rondgesukkeld ook nog een buikvliesontsteking. Veel mensen overleven dat niet eens. Ik wel!”

Naschrift: Iedereen moet uit dit verhaal  een eigen conclusie uit trekken. Na alles wat cannabis gedaan heeft voor Monique merk ik dat er nu mensen reageren die juist bang worden van dit ene unieke geval van darmperforatie bij Monique.  Nog nooit heb ik iets gehoord of gelezen over een darmperforatie door cannabis. Door dit ene verslag waarin ik probeer aan te tonen dat cannabis dus in staat is om een tumor enorm snel te laten verschrompelen,  kijken zij alleen hier na en schieten zij in de angstmodus, en kijken niet meer naar de voordelen bij het gebruik en de talloze gevaren van  chemo nemen ze ook niet mee in hun afweging.  Als een reflex schieten mensen terug in hun angstmodus voor ‘drugs’ waardoor zij niet meer kunnen zien dat de bijwerkingen van chemo/bestraling/hormoonkuren vele en vele malen erger zijn dan die ene 000.1% kans die je loopt op een darmperforatie omdat de cannabis te goed werkt.  Wat zijn de bijwerkingen van chemo? Daar is een boek over te schrijven maar cannabis mag geen bijwerkingen hebben…

Het laatste deel van haar blog: https://cannabisenkanker.weebly.com/blog   

Haar boek is te koop: https://www.bol.com/nl/p/kanker-en-cannabis/9200000053013263/?suggestionType=typedsearch&bltgh=8ce9cfc3-a6b5-41ca-94fa-a33ea6b8884f.1.2.ProductImage