Tot verbazing van mijn Oncoloog ben ik er nog. Na 4 jaar rondlopen in het ziekenhuis zie ik nog steeds verwonderde gezichten. Ik heb leverkanker fase 4 . Begonnen met 21 cm tumor. Na een Chemokuur van 6 weken, die niet aansloeg, ging het hard achteruit met me. 30 kilo afgevallen in die weken en alleen Astronautenvoedsel kunnen eten. Ik had het gevoel dat ik op sterven lag. Toen hoorde ik een klare stem, Ger je bent nog niet klaar.. Mijn zoon liet me een beetje THC thee drinken en ik had voor het eerst weer trek in eten. Mijn vrouw {doktersassistente} maakte toen Smoothies voor me waardoor ik weer een beetje kracht kreeg. Smoothie met noten, boerenkool, bijenpollen, lijn-   en hennepzaad en biologisch fruit. Bij de mededeling van de professor dat de chemo niet hielp vertelde hij mij dat hij zijn best zou doen een nieuwe behandelingsvorm te vinden. Zeven weken later vroeg hij of ik proefkonijn wilde zijn voor een nieuwe behandelmethode. Na een spoedopname waren mijn bloedwaardes niet goed genoeg om hier aan mee te doen. Veel verdriet en angst moeten verwerken. Op de valreep waren mijn bloedwaardes weer ok en kon ik mee doen aan de studie. Er was nog 1 plaats vrij van de 150 proefpersonen, verspreid over de Wereld. Er was weer hoop.  De laatste scan was gemaakt in het Erasmus MC. De nieuwe behandeling werd in de Daniel den Hoed gegeven alwaar een nieuwe scan werd gemaakt. Mijn vrouw vroeg deze scans te vergelijken waaruit bleek dat de tumor af was genomen. Kwam dat door beëindiging van de Chemo, ander voedsel of de dagelijkse marihuana thee? We weten het nog steeds niet en de Medici waren in het begin enthousiast. Daarna zeiden  ze dat het misschien een fout was van de Scan, schaduw of zo. In die tijd werd de Immuno niet vergoed maar omdat ik proefkonijn was betaalde Pfizer Pharma alles. Deze kuur heb ik 54 maal gekregen met een interval van 2 weken. Bij de 30e keer merkte ik de verbazing van het verplegende personeel maar ze konden me niets zeggen. Later bleek dat veel mensen afhaakten en de meeste niet verder kwamen dan kuur 30. Inmiddels had ik ook thc olie van de Transvaalapotheek plus wat cbd via internet. De Oncoloog vroeg of ik hier een tijdje mee wou stoppen om zeker te zijn of de immuno therapie werkt. Verbazing bij ons nu. Mijn lever stierf voor een deel af en nam een groot deel van de tumoren mee. Na 2 jaar had ik nog maar 3 cm tumor. Deze 3 cm tumor begon  iets te groeien na die 54 kuren en dat na 2 jaar. Het protocol vereist dan om te stoppen. Na een interne bestraling, die niet het gewenste effect gaf, wilde men mij opereren. Ik was daarover nogal verbaasd, omdat er steeds was gezegd dat dit nooit een optie zou zijn ivm een afgesloten poortader. De leverchirurg verzekerde mij echter dat die door een soort wonder open stond en hij durfde een operatie aan. Helaas is die operatie mislukt doordat het weefsel te zwak was en men het niet aandurfde het tumorweefsel te verwijderen. Maanden later is er toen een wondbreuk ontstaan waardoor ik een uitpuilende buik kreeg. Vervelend maar ik ben blij dat ik er nog ben.  Door bloedvatgroeiremmers blijf de tumor stabiel nu.  Bijwerkingen waren niet vol te houden en ik besloot te stoppen in overleg met familie omdat kwaliteit van leven waardeloos was. 3 pillen van 120 euro per dag. In overleg met de Oncoloog de dosering verlaagd. Het medicijn werkt gemiddeld 6- 10 maanden en ik ga nu de 12e maand in met het resultaat dat alles nog stabiel is. 

Ik lees veel over zin en onzin van alternatieve middelen, ik kom daar echt niet goed uit en dan nog van die Paranoia complotten  erbij.  Het is voor mij wel duidelijk dat ik doorga met het kweken van mijn weedplantjes , mijn zuurgraad in de gaten hou , ander voedsel gebruik en oude stress verwerk. Positief blijven , de regie zelf in handen houden en het gevoel dat je zelf ook wat doet geeft me weer moed. De angst zal altijd wel weer terugkomen, vooral voor een scan. Zelf ben ik ook op zoek gegaan naar alternatieven in Suriname wat volgens mij ook heeft bijgedragen aan mijn huidige toestand. Ik kan alleen tegen mijn mede patiënten zeggen: Houd moed , eet goed en overleg met je Oncoloog en wijs reguliere behandelmethoden niet zomaar af. Al moet ik bekennen dat ik die Chemo nu zou afwijzen.

Groeten

Ger