Lieve mensen,
Ik zet dit verhaal hier neer voor mijn zoon ***, die niet in deze groep is. Ik hoop dat het verhaal jullie helpt om jullie eigen weg te gaan en te kiezen wat voor voor een ieder persoonlijk past. In ieder geval is deze groep en vooral Maureen Hanlon een heel grote bron van hulp en hoop voor ons geweest!❤️

Text van ***:
Ik schrijf mijn positief verhaal zodat mensen uit mijn ervaring kunnen leren wat ze kunnen/willen.
Bovendien is het handing om te onthouden dat elk persoon, elke kanker en een ieders mindset invloed hebben, dit is slechts mijn ervaring en waar ik baat bij gehad heb.

Op 22 november 2018 werd ik gediagnosticeerd met type 2 non-hodgkin lymfklierkanker. Het zat aan beide kanten van mn nek, tussen mn longen en in mn linker zij. Normaal is dit niet echt een ziekte die voorkomt bij mensen van mijn leeftijd (21 toen), maar mn kansen stonden daarom wel beter.
De eerste chemo (R-chop kuur) stond geplant voor 30 november, dus we hadden vrij weinig tijd om ons echt voor te bereiden op het traject. Ik zeg “we” omdat mijn familie en vrienden gedurende het hele proces achter mij stonden en we het samen hebben doorstaan, iedereen heeft er op zijn manier mee te vechten gehad. Maar we waren er altijd voor elkaar en alle gevoelde emoties waren okay en mochten er zijn.
Binnen die korte tijd (22-30 november) waren mijn ouders in contact gekomen met Maureen en heeft die ons goed geadviseerd over het gebruik van de verschillende vormen van weed gedurende het traject. We hebben de precieze details over hoeveel weed ik nam nooit gespecificeerd bij mijn oncoloog, deze keurde het niet af maar vroeg ook niet echt naar meer informatie.
Ik begon met het opbouwen van de pillen en al snel nam ik de volle 1 mg voor het slapen. Aan het begin voelde ik een beetje een high, maar dat hielp eigenlijk altijd alleen maar goed om mijn lichaam alle slaap te geven die ik leek nodig te hebben.
Naast de pillen nam ik ook CBD, CBG, vitamine C, magnesium, kurkuma, prednison en nog een paar frequentie medicijnen dagelijks met een paar uitzondering rond om chemo dagen.
Dankzij al deze middelen heb ik mij eigenlijk nauwelijks echt heel ziek gevoeld, ja het werd allemaal minder met de tijd. Maar ik kreeg natuurlijk wel chemo en dat is echt niet te onderschatten.
Met de verhoogde fragiliteit kon ik natuurlijk steeds minder doen, dus heb ik mijn activiteiten nauwkeurig gekozen. Ik ben wel altijd leuke dingen blijven doen, om de goede energie en de positiviteit erin te houden.
Mn haaruitval begon altijd rond week 3 na de chemo, dus altijd vlak voor volgende. Maar heb altijd haargroei gehad, alleen kon het nooit lang groeien voordat het weer uitviel.
Zowel mn wenkbrauwen als mn wimpers zijn puur een beetje uitgedund maar altijd blijven staan. (Verschillende lichaamsdelen hebben verschillende haargroei, niet alles is uitgevallen)
Na de derde chemo kwam de eerste pet-scan. Deze kwam meteen met het goeie nieuws dat alles weg was, helaas kan het bij lymfklierkanker in het bloed zitten en dus moesten we wel gewoon doorgaan met de volgende 3 chemokuren. Althans dat werd geadviseerd en aangezien het toch een “standaard”-kanker kozen we ervoor ook gewoon met de standart behandeling door te gaan.
De volgende 3 chemo’s werden zwaarder en hebben me dan ook een paar dagen echt ziek gemaakt, tot ik erachter kwam dat het roken van pure weed mijn maag en darmen (waar ik de meeste klachten had: vooral onrust en misselijkheid) rustig stelde.
Hierbij wil ik wel opmerken dat ik niet zomaar iets gerookt heb, ik heb mij altijd de meest opvrolijkende weed mogelijk laten bezorgen uit de beste shop in Amsterdam. Dat gaf niet alleen mijn lichaam rust, ik kon bijna volledig normaal functioneren. Dus als ik in de avond moe werd omdat mn lichaam gewoon moe was, kon ik mezelf altijd even oppeppen of alles rust geven indien dat nodig was. Het was echt het ideale medicijn om er naast te gebruiken, alleen is het belangrijk wel op te staan en wat te doen wanneer je dus die positieve energie ervan krijgt. Het is namelijk niet het meest motiverende medicijn, het is echt aanvoelen en kijken wat goed voelt. Ik heb zelf wel altijd in mn achterhoofd gehouden dat het een “dark-plant” is en je er ook paranoïde van kunt worden, zou de pillen daarom ook echt alleen s’nachts nemen.
Het BEWUSTE gebruiken van weed, dagelijks buiten wandelen (beetje bewegen en frisse lucht, meditatie, positief blijven en acceptatie/volledige overgaven aan de situatie, dat zijn mijn grootste tips. Maar alles is persoonlijk en iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelen, voor mij als student was het ook vrij simpel aangezien ik de gewilde kennis over weed snel had en ik over de goede eigenschappen wist.
Ik rookte het puur via een bong, omdat alle andere vormen van innemen (cake of druppels) via hetzelfde manier opgenomen worden als de pillen en ik dus vrij resistent ben vanwege de hoge dosering van de pillen. Rook word op een andere manier opgenomen en dus kon ik er wel nog een high gevoeld van krijgen, wat mij dan weer geholpen heeft positief en sterk te blijven.
Ik ben nu bijna 3 maanden na mn laatste chemo en heb me nog nooit beter gevoel, maar dat komt vooral omdat ik heel veel mentale groei heb kunnen maken en dus eigenlijk maar 5-6 dagen echt heel ziek ben geweest (dagen waarop ik alleen op mn rug kon liggen en alles andere me liet overgeven), wat ik nogal weinig vind voor 6 chemo’s en een half jaar met kanker in mijn leven te leven.
Ik moet wel zeggen dat ik heel dankbaar ben voor alle medicijnen en advies die ik van Maureen heb ontvangen, het heeft voor mij echt een verschil gemaakt. Dankzij alle extra medicijnen en steun was mijn tijd met kanker meer een tijd van groei dan van verdriet. Dit zal er natuurlijk zijn omdat we als mensen eerder van gevolgen leren. Ik heb er het meeste van gemaakt en zie het als een harde maar nodige les, het heeft mij geholpen het leven bewuster te leven en genieten.
Ik wens het niemand, maar hoop dat de mensen die het overkomt er net zoals ik een positieve les uit kunnen leren.
Als ik voor iemand meer kan beteken ivm vragen of iets stuur mij gerust een bericht, ik wil zoveel mensen mogelijk helpen.
Aanvulling: als men contact wil opnemen gaat dit via Maureen Hanlon en haar facebooksite, zij kan jou verbinden met deze jongen).