Via Wernard Bruining van Stichting Mediwiet:
“Miranda Pathuis kreeg in maart 2016 de diagnose: hersentumor, stadium vier, “U heeft nog hooguit 8 maanden te leven” was de boodschap aan de moeder van vier kinderen.. Na de eerste chemo zouden er nog 6 heel zware volgen. Daar heeft ze vanaf gezien, koos voor kwaliteit van leven en huppelt nu ruim 2 jaar later nog vrolijk rond, ze fietst,rent, zwemt, heeft plezier, is het levende bewijs dat THC olie helpt. Als raadslid van de gemeente Borger Odoorn maakt ze zich hard voor het vrijgeven van teelt voor eigen gebruik door patienten. Dat is nog steeds verboden want cannabis doet mensen zich beter voelen!”

Update 18-8-2018 in haar eigen woorden: De nieuwe groei is er, maar op een andere plek. Ik ben er supertrots op dat ik het al 2,5 jaar heb volgehouden, terwijl ik in 2016 nog maar 8-12 maanden kreeg. Ik doe dus vast iets goeds met mijn gezondere leefstijl, kruiden en plantje cannabis. Ik moet nu ook vertrouwen houden in mezelf en me nu niet laten leiden door angst ( die er best wel is hoor ).
Ik heb weer enorme twijfel over de chemo…..1 ding is zeker: het gaat mijn lichaam verwoesten! Of het iets doet tegen de tumorgroei is niet gezegd.
naschrift: Ze heeft wel een operatie gehad.