Op 12 oktober 2018 kregen wij compleet onverwacht het bericht dat mijn vader slokdarmkanker had met uitzaaiing naar de lymfeklieren. Er waren alleen nog palliatieve behandelingsmogelijkheden en er werd gestart met chemo. Een operatie was op dit punt niet mogelijk. Wij zijn na diagnose gelijk gestart met het zoeken naar andere mogelijkheden en zijn aan de slag gegaan met het advies van Maureen . Ook zijn we zelf gestart met hyperthermie in Amsterdam.

In december tijdens de eerste controle bleek al snel dat de Chemo/thc/cbd/cbg/hyperthermie fantastisch aansloeg. Na de tweede controle in maart was er nauwelijks nog iets zichtbaar. Een wonder. Op dit punt werden we doorverwezen naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Na grondige controles bleek dat hij nu wel in aanmerking kwam voor een operatie, een uitzonderlijke situatie. Hij werd in het erasmus ook wel de witte raaf genoemd.

Op 27 mei 2019 heeft hij een buismaag gekregen. Operatie geslaagd en na 9 dagen ziekenhuis en geen complicaties al naar huis. Er was niks geks gezien of gevonden en de snijranden waren schoon.

Woensdag op 11 september 2019 werd het meest ondenkbare ooit uitgesproken. Mijn vader is schoon verklaard. Er is geen activiteit meer te bespeuren. We weten dat hij voorlopig onder controle blijft, maar voor nu is dit het meest fantastische resultaat ooit. Dankjewel Maureen Hanlon voor al je goede advies ?

Verlies nooit hoop!