Verhaal afkomstig van “Trekt uw Plant”, België gedeeld op facebook,  op  15 dec. 2017. http://www.trektuwplant.be/csc/   

Deze week kregen we geweldig nieuws van één van onze medi leden, hier kan u haar verhaal lezen :

Mijn verhaal

Tja, waar moet je beginnen; met het ongeloof? De ongerustheid? Of de ontkenning? Het zal wel niets zijn….het zijn gewoon de hormonen…..
Niet dus, knobbeltje in de borst en onmiddellijk staat je hele wereld in het teken van ziekenhuizen , dokters en onderzoeken. Maar we kunnen dit, we zijn straf en sterk genoeg om hier doorheen te gaan en inderdaad, om het kort te houden, we hebben de hele procedure doorlopen: de onderzoeken, het plaatsen van een port-á-cath, de chemo, de operatie, de bestralingen en de pillen erna, het leven gaat weer door…

Twee jaar later: pijn in de rug, weer de nodige onderzoeken en ja hoor, weeral prijs: uitzaaiingen in het bot op twee plaatsen, ruggewervel T12 en bovenarm rechts. De dokter zegt dat ze akkoord kan gaan met alleen de bestralingen en het nemen van medicijnen nadat ik heb laten vallen dat ik liever geen chemo meer heb.

We raadplegen nog een alternatieve arts die ons voedingssupplementen voorschrijft en zo gaan we weer verder maar als blijkt dat er na 4 maanden tijd twee letsels extra bij zijn gekomen, vermoed ik dat het vanaf nu wel heel snel zal gaan…

De dokter oncoloog zegt dat het niet de optimale behandeling was maar wat was deze dan wel?Wel, weer heel de procedure doorlopen met poortje plaatsen, chemo, nog een bijkomend product……..

Nee dank je wel, niet nog eens……

We hebben de video gezien van Rick Simpson, zijn verder op het net gaan surfen naar uitleg en verklaringen, gaan informatie inwinnen bij TUP (Trekt Uw Plant)  en worden overtuigd door meer dan één vriend om het te proberen: “de cannabiskuur van Rick Simpson”

Drie maanden lang een gram olie per dag: het was even wennen, de eerste maand heb ik veel geslapen, alles ging trager, ik moest moeite doen om me te concentreren, het voelde alsof ik constant wat teveel gedronken had, de tweede maand ging dat al een stuk beter en de derde maand merkte ik zelf geen verschil meer met vroeger.

Maar…. Het beste van alles…… 5 maanden na de vorige scan was de nieuwe scan onveranderd, eerst was ik wat teleurgesteld, ik wilde zien dat de kanker weg was maar als je dan even denkt dat er op vier maanden twee nieuwe letsels waren en nu niets meer op 5 maanden dan was dit toch wel fantastisch daarbij werd me ook verteld dat de letsels op het bot altijd te zien zouden blijven.

Ondertussen zijn we weer een paar maand verder en ook nu weer was de scan stabiel.

We blijven met onze twee voeten op de grond, het kan nog steeds terug op duiken maar in ieder geval zijn we nu weeral een jaar verder zonder chemo en de vervelende bijwerkingen en houd ik nog steeds de mogelijkheid achter de hand om de kuur een keertje te herhalen. Maar eerst vertrouwen we erop dat met de kleine onderhoudsdosis van een gram per week, we de zaken voor blijven.

Gezonde groeten
Els