Dit blog van een anonieme persoon heb ik gevonden op de website van het KWF, te vinden op www.kanker.nl. Haar blog staat daar openbaar.  Hier krijgen mensen met kanker de kans hun verhalen te delen en zo steun te ontvangen van elkaar.

Deze vrouw, met wie ik graag conctact zou willen komen trouwens, schrijft dat ze in juli 2015 te horen krijgt dat ze kwaadaardige borstkanker heeft.

Je kunt haar blog vinden op www.kanker.nl,  haar blog heet: “Van binnenuit Van borstkanker genezen”, haar gebruikersnaam: Groentejuicen2015. Haar artsen zeiden dat ze nog maximaal 1 jaar te leven had. Toch is ze nu (oktober 2017) weer vrolijk aan het werk. Als dit al te ongelofelijk klinkt, ga dan even kijken bij haar openbare blog bij www.kanker.nl van het KWF. https://www.kanker.nl/groentejuicen2015/blog

Ze gebruikte geen reguliere behandelmethodes zoals chemo bestraling of hormoonkuren. Alleen gezonde voeding en ze vulde het aan met WIETOLIE.

Dit is één van haar berichten. Zij is verder gestopt met bloggen omdat ze geen kanker meer heeft.

“Donderdag 22 juni heb ik mij op mijn werk volledig beter gemeld. Dat betekent dat ik mezelf weer in staat acht om 32 uur per week te draaien en me in die tijd (ruim) voldoende nuttig te maken. Dat laatste laat ik ter beoordeling aan mijn manager.

Drie keer hetzelfde doodvonnis
Op 10 juli aanstaande is het precies een jaar geleden dat mijn huisarts mij belde met het bericht dat de uitslag van mijn eerste mammografie dermate alarmerend was dat hij voor de maandag erop bij het nabijgelegen streekziekenhuis een serie onderzoeken had ingepand. Over maximaal nog een jaar – 10 juli 2017 – ben ik dood. Dat beweerden althans drie oncologen uit drie verschillende ziekenhuizen los van elkaar. Artsen die mij hoorden vertellen dat ik van kanker ga genezen door gezonde voeding en voedingssupplementen in plaats van in zee te gaan met hun behandelplannen.

Nou, dat moet dan door een bus of tram komen ofzo, want ik voel me goed. Heel goed zelfs. Onlangs had ik nog een flinke opsteker toen ik op zo’n ultra geavanceerde weegschaal ging staan van het merk Tanita, een lichaamsvetmeter. Met mijn lengte van 1.85m, leeftijd 51, gewicht 71,6 kg zit ik aan de heel goede kant met spieren, vet, vocht, bmi en zogeheten ‘viscerale vetwaarde’, zodanig dat mijn metabolische leeftijd ligt op 36 jaar. De man van de weegschaal vertrouwde mij toe dat mijn m-leeftijd gezien de uitslagen nog wel eens lager kon liggen als ze dit apparaat niet hadden ingesteld op maximaal 15 jaar onder de eigenlijke leeftijd.

Veel mensen in mijn omgeving zeggen – vaak lichtelijk verbaasd vanwege mijn ‘situatie’ – dat ik er goed uitzie. Laatst had een aantrekkelijke loodgieter mij ingeschat op 41 jaar. Hij was zelf begin 40 en verzekerde mij dat hij het niet zei bij wijze van goedkope versiertruc. Was ook wel weer eens leuk geweest, een fijne flirt. Zeker nu volgens wetenschappelijk opgeleide oncologen mijn laatste levensjaar is aangebroken”.